Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Sjöräddningsstationen på Visingsö är inte längre nedläggningshotad. Foto: Fredrik Weibull/ SVT

Ljusning för sjöräddningsstationen på Visingsö

Publicerad

Under en längre tid har sjöräddningsstationen på Visingsö varit nedläggningshotad. Men nu ser det ljusare ut, nyligen rekryterades ny personal.

– Vi har fått in tre nya personer till stationen och en till kan vara på väg in i höst. Dessutom är det fler i personalen som har skepparexamen, så det ser bättre ut nu, säger Ingemar Zander som är ansvarig på sjöräddningsstationen på Visingsö.

Behöver rekrytera fler

Men trots att de nyligen rekryterat personal till sjöräddningsstationen på Visingsö så kommer det att krävas fler i framtiden.

– Vi skulle behöva fem personer till så vi kan utöka ett jourlag, säger Ingemar Zander.

Foto: Fredrik Weibull/ SVT

Vad betyder sjöräddningsstationen på Visingsö?

– Jag tror den betyder mycket, det är ju en trygghet för öborna och även de som besöker ön. För ett tag sedan var det en person som fick en kraftig allergireaktion och halsen svullnade igen. Det gick bra för den personen på grund av att vi kunde åka över till Gränna snabbt, säger han.

Ingemar Zander menar nu att sjöräddningsstationen inte längre är nedläggningshotad.

– Nej, inte som det ser ut nu. Vi får jobba vidare med det vi har och förhoppningsvis kan vi rekrytera fler till hösten, säger han.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer