Lovisa Kjellerstedt saknar sitt tidigare liv som var så mycket rikare. Efter covid-19 har hon inte samma ork. Det berättar hon mer om i klippet ovan. Foto: SVT/Linda Mathillas

Lovisa lider av postcovid – behöver vila flera gånger om dagen

Publicerad

Trots att det gått över två månader sedan 19-åriga Lovisa Kjellerstedt från Norrahammar var sjuk i covid-19 har hon inte kunnat återgå till ett normalt liv. Idag är hon delvis sjukskriven och fritiden med kompisar har bytts ut mot soffhäng.

– Det känns som jag kollar i kors och jag har svårt att koncentrera mig, säger Lovisa Kjellerstedt när hon berättar om några av de symptom som drabbat henne efter sjukdomen.

Hon blev sjuk i covid-19 i början av april, men hade bara lättare förkylning och feber. Sedan kom symptom som bland annat orkeslöshet, yrsel och hjärndimma och det vägrar att ge med sig, berättar hon:

Corona Jönköping

– Tröttheten sätter stopp hela tiden och tvingar mig till vila. Jag ligger mycket i soffan. Det är inte likt mig.

Idag arbetar Lovisa Kjellerstedt 75 procent i en livsmedelsbutik, men det är tuffa dagar och särskilt när hon utsätts för någon typ av stress.

Hör henne berätta mer i klippet ovan

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona Jönköping

Mer i ämnet