En kvinna lurades till att föra över närmare tre miljoner till tre mäns konton. Foto: TT/Temabild

Lurade äldre kvinna på 2,8 miljoner kronor

Publicerad

En man från Tranås misstänks för att tillsammans med två personer från Boxholm i Östergötland ha lurat till sig sammanlagt 2,8 miljoner kronor av en äldre kvinna. Männen ska ha dragit osanna historier och fått kvinnan att tycka synd om dem.

De tre personerna åtalades tidigare i veckan vid Linköpings tingsrätt misstänkta för grovt bedrägeri. De tre ska tillsammans ha lurat en 77-.årig kvinna, bosatt i ett annat län, att de behövde hjälp, det uppger Smålandstidningen.

Männen och kvinnan ska först ha kommit i kontakt med varandra via en lägenhetsannons.

– Med osanna uppgifter om familjesituationen och olyckor har de sedan fått kvinnan att vilja hjälpa dem på annat sätt än med bostad, säger Jan Millmark, kriminalinspektör vid polisens Bedrägeriavdelning i Linköping till Smt.se.

Sammanlagt gjorde kvinnan 38 överföringar till de tre misstänktas konton. Totalt fick trion 2 874 100 kronor. Samtliga nekar till brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.