Löneadministratören Madelene Lewander såg plötsligt en möjlighet att skaffa valp när hon började jobba hemifrån. Hör henne berätta i klippet. Foto: Kristin Renulf / SVT

Madelene skaffade valp i coronatider

Publicerad

Madelene Lewander i Tenhult såg nya möjligheter i spåren av corona och och nu har familjen skaffat hunden de så länge längtat efter.

När coronaviruset fick sitt fäste i Sverige fick löneadministratören Madelene Lewander från Tenhult börja jobba hemifrån. Då öppnades plötsligt möjligheten upp för familjen att skaffa hundvalp.

– Vi har velat ha hund i alla år men har tyckt att det varit svårt att få till det när båda jobbar heltid. Nu har vi börjat tänka på ett helt annat sätt.

Eftersom det inte var någon väntetid på kenneln de valde gick det ganska snabbt att få hem lilla Ebbot som är en kinesisk nakenhund. Och eftersom Madelene är hemma på dagarna har han det sällskap som en valp behöver.

Ingen ”sommarkatt”

Om det inte hade varit för coronaviruset hade de troligen inte skaffat hund just nu.

– Vi har börjat se möjligheter, och har fått ett flexiblare tänk. Man kan jobba hemifrån, vi har flextid som går att utnyttja och det går att åka hem på lunchen.

Men när den vanliga vardagen kommer, hur gör ni då?

– Vi tänker redan nu att vi till exempel måste vänja honom av med att jag är hemma hela tiden.

Tror du att det finns risk för att många som skaffar valp nu, inte tänker långsiktigt?

– Jag hoppas det inte blir som med sommarkatter utan att det är som vårt fall, att man velat ha länge men har bara ändrat sitt tänk.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.