Foto: arkiv

Midsommarnatt med fylla, bråk och misshandel

Uppdaterad
Publicerad

Polisen rapporterar om en midsommarnatt med en hel del ärenden om fylla, bråk och misshandel. Omkring 15 personer har omhändertagits för berusning eller ordningsstörning och en man sitter anhållen efter ett större bråk i Anderstorp.

Mellan klockan 22 på midsommaraftonens kväll och klockan åtta på midsommardagens morgon hanterade polisen totalt ett 80-tal ärenden i Jönköpings län.

– Sett till antalet händelser är inte 80 extremt mycket och vi har ingen allvarligt skadad person, så det var ingen kaotisk midsommarnatt. Men vi åkte på en del bråk ute på stan, så vi har haft fullt upp men inga allvarligare händelser, säger Erik Terneborn, presstalesperson Polisregion Öst.

Stort bråk i Anderstorp

Vid tvåtiden på natten kom ett 10-tal personer till en adress i Anderstorp och började bråka med boende där. Enligt polisen bröt ett stort slagsmål ut men det är oklart varför.

En man i 35-årsåldern greps misstänkt för grov misshandel och anhölls senare under natten. Det finns inga uppgifter om att personer skulle ha skadats i bråket.

Taxiförare misshandlad

I Jönköping ska en taxiförare ha blivit misshandlad vid halv tvåtiden på natten. Föraren larmade själv polisen efter att hen kört två personer som vägrat betala för resan. Enligt uppgifter till polisen ska den ena personen ha slagit till taxiföraren. I det ärendet är en man i 45-årsåldern misstänkt för misshandel och en kvinna i 30-årsåldern är misstänkt för bedrägeri efter att ha lämnat taxin utan att betala.

Polisen rapporterar att under natten har ett 15-tal personer omhändertagits för berusning eller ordningsstörning i Jönköpings län.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.