Man anhållen – misstänkt för flera brott

Uppdaterad
Publicerad

I måndags greps en man i 20-årsåldern misstänkt för narkotikabrott. Sedan visade det sig att han även kunde kopplas till ett antal rån. Mannen väntas begäras häktad under onsdagen.

Mannen, som är hemmahörande i Gislaveds kommun, uppträdde påverkat vid Juneporten i Jönköping på måndagen. Han greps vid 17-tiden, misstänkt för innehav av narkotika och för att han var påverkad.

Åklagare anhöll honom senare på kvällen. Den anhållne kunde även kopplas till andra brott.

Misstänkt för fem brott

Bland annat är han misstänkt för ett personrån i centrala Gislaved. Även det var på måndagen, men tidigare på dagen, någon gång mellan 11.00 och 11.30. Han rånade då en 17-årig kille på en mindre summa pengar. Målsägaren kommer också från Gislaveds kommun.

I november ska mannen också ha utfört ett personrån och han misstänks även för övergrepp i rättssak. De brotten ska ha skett i Jönköpings kommun.

— Jag vill inte säga hur han kunnat kopplas till de andra brotten, säger Johan Klahr, som är gruppchef vid polisen i Jönköping.

Mannen väntas begäras häktad under onsdagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.