Tabletterna som hittades i paketet från Singapore som var adresserat till 25-åringen. Foto: Förundersökningen

Man döms för narkotikasmuggling

Uppdaterad
Publicerad

En 25-årig man har dömts av Jönköpings tingsrätt för narkotikasmuggling. I samband med en husrannsakan hemma hos mannen i Jönköping hittades narkotikaklassade tabletter gömda under innertaket utanför hans studentrum.

Husrannsakan genomfördes eftersom tullen på Arlanda hade hittat ett paket med 2000 tabletter tramadol.

Paketet hade skickats från Singapore via Schweiz och var adresserat till 25-åringen. När Tullverket genomsökte mannens studentrum hittades även tramadol och cannabis i hans bokhylla.

Medgett innehav

25-åringen har medgett innehav av cannabis, men hävdar att han inte vet hur tramadoltabletterna hamnade i bokhyllan och under innertaket.

Han förnekar även att det var han som beställt tabletterna från Singapore.

Men Jönköpings tingsrätt skriver i domen att det är osannolikt ”att någon okänd person skulle använt sig av hans namn och adress utan att han vetat om det”.

Döms till fängelse

Enligt domen var också en del av tramadoltabletterna som hittades under innertaket av samma fabrikat som tabletterna i mannens rum.

25-åringen döms därför till fem månaders fängelse för narkotikasmuggling och ringa narkotikabrott.       

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.