Foto: SVT/Mattias Landström

Man misstänkt för försök till mord begärs nu häktad

Uppdaterad
Publicerad

Den man i 60-årsåldern som greps på tisdagsmorgonen för försök till mord på en anställd på ett behandlingshem i södra Jönköping har nu häktats av Jönköpings tingsrätt. Men motivet är fortfarande oklart.

Det råder fortfarande oklarheter kring vad som har hände på behandlingshemmet på tisdagsmorgonen då en kvinnlig anställd skadades svårt, enligt åklagaren har hon ännu inte förhörts.

– Bilden är inte riktigt klar angående vad som har inträffat och vad motivet varit, men det hoppas vi kunna veta snart, säger Klas Hellgren till SVT.

Klas Hellgren skickade på torsdagsmorgonen en häktningsframställan till tingsrätten och mannen har nu häktats efter att förhandlingarna ägde rum i Jönköpings tingsrätt senare på eftermiddagen.

Fler förhör ska nu göras med vittnen på behandlingshemmet. Den misstänkte mannen kommer också att höras angående det inträffade.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.