Foto: Johan Nilsson/TT/arkivbild

Man misstänkt för mordförsök har släppts

Uppdaterad
Publicerad

Den man som anhölls misstänkt för mordförsök i Värnamo i början av veckan har släppts. Enligt åklagaren finns det inte tillräckligt med bevis för att kunna hålla honom kvar.

– Den personen som suttit anhållen är släppt, säger Pernilla Törsleff, vice chefsåklagare vid Åklagarkammaren i Jönköping, vid lunchtid på fredagen.

Det var i måndags kvälls som polisen larmades till centrala Värnamo då en man hade hittats svårt skadad i ett trapphus i ett flerbostadshus. Mannen var skottskadad och fördes till sjukhus för vård.

LÄS MER: Mordförsök i Värnamo – man förd till sjukhus

Våldsvågen i Värnamo

Man i 20-årsåldern greps

En man född i mitten på 90-talet kunde gripas misstänkt för mordförsök. Han anhölls på sannolika skäl misstänkt för dådet, vilket är den högre misstankegraden. Men nu har mannen släppts:

– Det finns inte tillräcklig bevisning för häktning i dagsläget, säger Pernilla Törsleff.

Mannen är fortfarande misstänkt och därmed inte avskriven från utredningen.

Polisen har tidigare i veckan meddelat att den skottskadade personen vårdas på ett sjukhus i länet och att hans skador bedöms som allvarliga. Hur mannens tillstånd är på fredagen är okänt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Våldsvågen i Värnamo

Mer i ämnet