Polisen utreder ett misstänkt mord på en adress i Jönköping. Foto: Mattias Landström/Nyhetswebben

Person påträffad död i bostad i Jönköping

Uppdaterad
Publicerad

En man i 35-årsåldern påträffades under lördagen avliden inomhus på en adress i Jönköping. Polis larmades till platsen vid 12-tiden och eftersom omständigheterna kring dödsfallet är oklara inleddes en förundersökning gällande mord.

På måndagen är läget oförändrat i utredningen, berättar Stefan Sundling som är chef på polisens utredningssektion för grova brott.

”Omständigheterna är fortfarande oklara och brottsrubricering mord kvarstår tills vidare”, uppger han i en skriftlig kommentar till SVT.

Bostaden spärrades av och vid 14-tiden anlände polisens tekniker till platsen för att genomföra en brottsplatsundersökning. Vid 19-tiden var de klara på platsen.

”Det är inte alltid som det står fullt klart i samtliga ärenden om vad som har hänt. När de fallen inträffar så arbetar vi efter förutsättningen att brott har begåtts. Vi har gjort nödvändiga åtgärder för att kunna hantera samtliga alternativa scenarion framåt”, skriver Stefan Sundling.

Anhöriga underättade

Den avlidne är nu identifierad och är en man i 35-årsåldern, hans anhöriga har underättats. Brottsrubriceringen mord kvarstår, men kan enligt polisen komma att ändras. Polisen avvaktar nu en rättsmedicinsk obduktion som Stefan Sundling räknar med ska bli klar i närtid.

Polisen är i nuläget mycket förtegna när det gäller omständigheterna kring dödsfallet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer