Monica Bergström, polisens presstalesperson. Bilden är en arkivbild. Foto: TT/Polisen/Lars Hedelin

Man rånades i sitt hem

Uppdaterad
Publicerad

En man rånades i sitt hem i Tranås kommun natten till lördag. Tre maskerade män ska ha tagit sin in i huset och gett sig på mannen.

Larmet om rånet kom strax före klockan 02. Polisen uppger att flera patruller inklusive en hundpatrull skickades till bostaden.

Tre män, som var maskerade, ska ha tagit sig in genom ett källarfönster. De ska sedan ha gett sig på den boende i huset, en man, som är i 60-årsåldern. Mannen låg och sov men väcktes brutalt.

– Han ska inte ha några svåra fysiska skador, men det var naturligtvis en väldigt chockerande upplevelse för den här personen, säger Monica Bergström, polisens presstalesperson i region Öst. han fördes till Höglandssjukhuset med ambulans för vård.

Stal vapen

De tre männen ska ha letat igenom huset innan de försvann från platsen. Med sig ska de ha tagit bland annat vapen. Eventuellt ytterligare stöldgods är oklart.

Användes det någon form av vapen i samband med rånet?

– Jag har inte fått till mig att det ska ha använts något vapen, men det kan vara oerhört hotfullt i alla fall, säger Monica Bergström.

Polisen har inlett en förundersökning om rån. I samband med den tekniska undersökningen ska vissa fynd ha gjorts.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.