Foto: Carl Carlert

Man skottskadad i Värnamo

Publicerad

En ung man har skjutits i Värnamo under natten. Han sköts med flera skott från ett okänt vapen, uppger polisen.

Polisen larmades strax före klockan ett om en skottlossning vid Rörstorpsskolan. En man i tjugoårsåldern, som är hemmahörande i Värnamo, hade träffats av flera skott, enligt polisen.

– Han har träffats av flera skott och skadebilden är sådan att vi rubricerar det här som mordförsök, säger Mikael Ehne, polisens vakthavandebefäl .

Mannens skador är allvarliga, men inte livshotande, och patientens läge beskrivs som stabilt av Värnamo sjukhus där han vårdas.

Fynd har gjorts

Polisens tekniker arbetar på platsen och vissa fynd har gjorts som kan vara av betydelse för utredningen. Den skadade mannen är förd till sjukhus där förhör pågår. Även vittnen har förhörts om händelsen.

– Exakt vad de här vittnena har gjort för iakttagelser kan jag inte gå in på. Just nu har vi ingen misstänkt för det här, men vi har gjort vissa fynd som kan ha betydelse för utredningen, säger Mikael Ehne.

Fortsatta förhör

Under fredagen kommer polisen att fortsätta hålla förhör med den skottskadade mannen och med vittnen. Enligt polisen har det kommit in en del tips om händelsen via en tipstelefon där man även kan lämna uppgifter anonymt.

Polisens tekniker gjorde vissa fynd på platsen. Foto: Carl Carlert

I nuläget vill polisen inte uttala sig om vad som kan tänkas vara upprinnelsen till skjutningen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Våldsvågen i Värnamo

Mer i ämnet