Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Monica Airosto är en av alla Vetlandabor som undrar hur det kunde hända. Foto: Ulrica Abrahamsson/SVT

Vetlandabor vill få svar om Toves död: ”Hur kan det hända?”

Uppdaterad
Publicerad

Under fredagen kommer åtalet mot de två kvinnor som misstänks ha dödat 21-åriga Tove. Fallet med den unga kvinnan har berört Vetlandaborna djupt och många har väntat på att få veta vad som egentligen hände den där natten i oktober förra året.

– Det är dags att de får sitt straff, säger Jasmina Lovekil.

I samband med att åtalet lämnas in till Eksjö tingsrätt lämnas också den stora brottsutredningen in. Enligt Åklagarmyndigheten är den på drygt 2350 sidor.

Försvunna Tove i Vetlanda hittad död

Många frågor

Där finns bland annat utskrifter på förhör med de misstänkta, vittnen och analyser av de misstänktas telefoner och teknisk bevisning, som spår från lägenheten.

Utanför en matvarubutik i centrala Vetlanda står Monica Airosto och Eva Lövgren. De skakar sina huvuden och säger att det finns många frågor.

– Alltså hur kan det hända att två så unga tjejer som begår det här brottet, säger Monica Airosto.

Nekar till mord

Båda kvinnorna nekar till mord men en av kvinnorna har medgett misshandel medan den andra erkänner att hon varit med och flyttat kroppen, men hävdar att hon kände sig tvingad.

I klippet berättar några Vetlandabor vad de undrar mest över vad det gäller utredningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Försvunna Tove i Vetlanda hittad död

Mer i ämnet