Tania Karanja, från kvinno- och tjejjouren i Jönköping var en av talarna vid årets manifestation i Jönköping. Foto: SVT/Linda Mathillas

Manifestation för kvinnors rättigheter i Jönköping

Uppdaterad
Publicerad

Under lördagen hölls en manifestation på Hoppets torg i Jönköping för att uppmärksamma den internationella kvinnodagen.

– Den här dagen är superviktig för att uppmärksamma kvinnors rättigheter, säger Tania Karanja från kvinno- och tjejjouren i Jönköping, som var en av talarna. 

En dag i förväg stod företrädare från flera politiska partier och organisationer på scen på Hoppets torg i Jönköping. Orsaken till att arrangörerna valde lördagen är att det är mer folk i rörelse på stan.

50-tal på plats

Genom evenemanget vill arrangörerna för ”Tillsammans för internationella kvinnodagen” belysa ojämställdhet och kvinnors situation över hela världen. Ett 50-tal personer fanns på plats.

– Jag tycker det borde varit fler här och lyssnat. Det är en symbol för engagemanget när det kommer till kvinnofrågor, att det inte ses som lika självklart som mänskliga rättigheter, säger Tania Karanja.

Se några av talarna i klippet ovan

Den internationella kvinnodagen uppmärksammas på flera platser i Jönköping under helgen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.