Man greps beväpnad i Jönköping – hade explosiva varor i lägenheten

Uppdaterad
Publicerad

Den man som misstänkts för grovt vapenbrott bar vapen när han greps på gatan i Jönköping i lördags eftermiddag. Vid husrannsakan hos mannen hittades både vapen och explosiva varor.

Mannen, som är i 40-årsåldern, greps vid 14-tiden på lördagseftermiddagen efter att flera personer larmat polis, då han ska ha uppträtt konstigt på stan. Han är sedan tidigare känd av polisen.

Vid husrannsakan i mannens lägenhet hittades misstänkt explosiva föremål och nationella bombskyddet kallades in.

– Exakt vad det var av för typ av vapen och varor är det för tidigt i förundersökningen att gå ut med ännu. Bedömningen från jouråklagare är dock att det inte förelegat någon omedelbar fara för allmänheten i ärendet, säger Ann Öberg på Åklagarmyndighetens presstjänst.

Enligt uppgift till Aftonbladet, ska det bland annat hittats ett vapen och en fejkad handgranat vid tillslaget.

Kan begäras häktad i veckan

Senast på tisdag måste åklagare besluta om mannens ska begäras häktad eller släppas på fri fot. Ett längre förhör med mannen, i sällskap med försvarare, är planerat att hållas under söndagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.