Se hela klippet ovan när SVT är på plats och intervjuar folk i kön till länstrafikens kundcenter. Foto: SVT

Margit, 89, har skaffat nya buss-appen: ”Måste hänga med”

Uppdaterad
Publicerad

Dagligen möts länstrafiken av resenärer som vill reda ut frågetecken kring det nya biljettsystemet. Övergången har kritiserats och nu är det drygt en vecka kvar innan det gamla systemet går i graven.

Men det finns också de som är positiva och tycker att länstrafiken gjort ett bra jobb med lanseringen.

Margit Johansson är 89 år gammal, hon är en av dem som står i kö till länstrafikens kundcenter för att reda ut frågetecken om det nya biljettsystemet för kollektivtrafiken i Jönköping. Men hon är redan hyfsat förberedd.

– Jag har laddat ned den nya appen, så den har jag i min mobiltelefon som jag har här, säger hon.

Kritik mot pengaöverföring

Samtidigt upplever en del människor problem med att bland annat föra över pengar från det gamla biljettsystemet till det nya. Länstrafiken har blivit kontaktade av upprörda människor som inte tycker att övergångsperioden fungerat bra.

Göta Johansson ser problem med övergången. Hon menar att hon riskerar att stängas ute från samhällsfunktioner som kollektivtrafiken i en tid med många bestående teknikförändringar.

– Jag får väl ruttna hemma. Om det gamla fungerar varför kan vi inte fortsätta med det? Jag har ingen ny mobil och kommer inte skaffa någon heller, säger Göta Johansson.

Se hela klippet ovan när SVT är på plats och intervjuar folk i kön till länstrafikens kundcenter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.