• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Vaggeryd i Vaggeryds kommun, Jönköpings län. På grund av en brand i avfallsanläggning strax norr om Vaggeryds tätort, med kraftig rökutveckling, uppmanar räddningsledaren alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Jönköping.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Arbetslösheten i Gislaved går åt rätt håll, anser kommunen, men konstaterar också att andelen utlandsfödda kvinnor i arbetslöshet är högre i Gislaved. Kommunstyrelsens ordförande, Marie Johansson (S), berättar mer i klippet. Foto: Zahraa Abdul Reda/SVT

Marie Johansson (S): ”Vi har inte lyckats minska arbetslösheten för utlandsfödda kvinnor”

Publicerad

Arbetslösheten i Gislaved går åt rätt håll enligt Marie Johansson (S), kommunstyrelsens ordförande och kommunalråd.

Hon säger att statistiken visar att arbetslösheten har minskat – men inte för utlandsfödda kvinnor. 

Marie Johansson menar att situationen blev besvärligare när Arbetsförmedlingen försvann från Gislaved, då blev det mer press på kommunen att anställa folk.

– Antalet utlandsfödda kvinnor som är arbetslösa i vår kommun är högre, och vi har inte lyckats minska det, berättar Marie Johansson för SVT Nyheter Jönköping.

Kommunalrådet: ”Ge inte upp”

Samtidigt uppmuntrar hon människor att fortsätta söka jobb och inte ge upp.  

– Vi ska naturligtvis som kommun se till att vi kan bereda arbete på olika sätt, säger hon.  

Hör mer om vad kommunen gör för att hjälpa arbetslösa i klippet ovan. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.