• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Vaggeryd i Vaggeryds kommun, Jönköpings län. På grund av en brand i avfallsanläggning strax norr om Vaggeryds tätort, med kraftig rökutveckling, uppmanar räddningsledaren alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Jönköping.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Mahad Olad berätta mer om Framtidscentrums kamp mot arbetslösheten. Foto: Zahraa Abdul Reda/SVT

Mahad Olad: ”Satsa på kvinnan så satsar du på samhället”

Publicerad

Framtidscentrum i Gislaved riktar sig mot arbetslösa med utländsk bakgrund och hjälper dem att hitta jobb.

Men just nu är kvinnornas situation tuff.

 – Vi är ett litet socialt företag som försöker med resurserna som vi har, säger Mahad Olad, verksamhetsansvarig vid företaget.

Det som gör att utlandsfödda kvinnor just nu har det tufft är lågkonjukturen, anser Mahad Olad. Han säger att kvinnorna ofta har mer problem än att hitta jobb än vad män har.

 – Jag tror att det kan vara olika barriärer som till exempel språket eller kulturen, och där behöver vi jobba med normer.

Uppdrag för olika myndigheter

Framtidscentrum var tidigare ett projekt som tillhörde Arbetsförmedlingen. Nu har de eget kontor och får uppdrag inte bara av Arbetsförmedlingen utan andra aktörer för att fortsätta bekämpa arbetslösheten.

I klippet ovan hör du mer om olika anledningar till varför arbetslösheten är högre bland utrikesfödda kvinnor

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.