Det blir ingen match i SHL mellan Linköping och HV71 på grund av utbredd covidsmitta. Även LHCs match mot Oscarshamn på torsdag är uppskjuten av samma orsak. Foto: TT/arkiv

SHL-match mellan Linköping och HV71 skjuts upp efter covidsmitta

Uppdaterad
Publicerad

Lördagens match mellan Linköping och HV71 skjuts fram på grund av misstänkt utbredd covidsmitta. Igår beslutades det att skjuta fram matchen mellan Linköping och Oskarshamn efter misstänkt smittspridningen inom Linköping HC.

Svenska Ishockeyförbundets tävlingsnämnd har i samråd med SHL, beslutat att skjuta fram lördagens match mellan Linköping och HV71.

– Vi fortsätter följa det verksamhetsprotokoll samt den rutin vid misstänkt smitta som ishockeyförbundet tog fram tillsammans med oss ligor inför säsong. Det är i samråd med lagens medicinska team och förbundets tävlingsnämnd vi nu beslutat att skjuta fram dessa matcher, kommenterar Johan Hemlin, sportchef och vice VD SHL i ett pressmeddelande och fortsätter:

Corona Jönköping

– Lagen har hanterat dessa situationer väldigt bra och i enlighet med de rutiner och förebyggande åtgärder vi tagit fram.

Nytt speldatum för matchen presenteras inom kort.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona Jönköping

Mer i ämnet