Något nytt speldatum för Djurgården-Skellefteå är inte klart. Foto: Bildbyrån

Djurgårdens match mot Skellefteå skjuts upp efter covid-19-fall

Uppdaterad
Publicerad

Djurgården skjuter upp torsdagens hemmamatch mot Skellefteå efter två positiva coronatest i truppen, meddelar klubben på sin hemsida. Även Linköping-HV71 på lördag flyttas fram, skriver SHL.

Djurgården väljer att skjuta upp matchen på grund av säkerhetsskäl i väntan på att det medicinska läget har klarnat. Hittills har två spelare i truppen testat positivt för covid-19, medan en tredje insjuknat under onsdagen med symptom.

– Vår läkare har sedan igår haft kontakt med Smittskyddsenheten i Stockholm och vi följer det tydliga protokoll som upprättats av ligan, säger sportchef Joakim Eriksson till klubbens hemsida.

Andra SHL-matchen som ställs in

Djurgården har fört en dialog med SHL och Skellefteå om läget och samtliga parter är överens om att matchen inte ska spelas under torsdagen.

– Vi har som sagt fått två spelare med positiva Covid-besked och ytterligare en spelare som har insjuknat under dagen. De båda klubbläkarna i Djurgården och Skellefteå har under kvällen haft kontakt och gemensamt tagit beslut om att skjuta på matchen utifrån det medicinska läget i Dif just nu, säger Joakim Eriksson.

Matchen är den andra i torsdagens SHL-omgång att skjutas upp efter Linköping-Oskarshamn, som det kom besked om i går. Även LHC:s match mot HV71 på lördag flyttas fram, skriver SHL under onsdagskvällen.

KLIPP: Varför sprids coronasmittan mest inom ishockeyn?

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Mikael Renberg om varför coronasmittan sprids inom hockeyn. Foto: SVT/C More

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer