Sju poäng av förstakedjan när Leksand vände

Leksand bröt en lång tung svit mot Djurgården – efter nio raka förluster mot Stockholmslaget lyckades man till slut vinna.

Och det var den omtalade förstakedjan som var en bidragande faktor till segern där Carter Camper avgjorde (3–2) i förlängningen till Leksands fördel som tog andra raka segern i SHL.

– Det här var en enorm seger för oss, sa matchvinnaren Carter Camper till C More.

Leksand låg illa till mot Djurgården som hade med sig 2–0 efter två perioder i Tegera Arena. Juniorerna William Eklund och Alexander Holtz var målskyttar så långt i ett bortalag som saknade åtta spelare, varav en rad tongivande spelare, bland andra avstängda Michael Haga, Tobias Björnfot och Marcus Högström samt Dick Axelsson (halsont).

Vände i tredje perikoden

Djurgården har spökat för Leksand och hade inför mötet nio raka segrar mot dalalaget. Men nu lyckades man bryta trenden.

Det var i tredje som hemmalaget reste sig och som många gånger tidigare var det förstakedjan som låg bakom vändningen:

Peter Cehlarik reducerade med sitt sjätte mål för säsongen och Marek Hrivik kvitterade (fyra mål) i spel fem mot fyra knappt fem minuter från slutet. Och i förlängningen avgjorde Carter Camper med sitt sjunde för säsongen, och tredje poäng i matchen, framspelad av Oskar Lang.