Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Frida Boklund, regionchef på Företagarna i Jönköping, berättar att situationen med coronaviruset slår hårt mot näringslivet. Foto: Johannes Tolf/SVT

Företagarna: ”Stödpengarna måste in på kontona också”

Publicerad

Sedan riksdagens beslut om ny pandemilag fattades den 8 januari har en rad stödåtgärder för småföretagare presenterats. Men på Företagarnas Riksförbund i Jönköping menar man att flera av stöden är för krångliga och fortfarande inte betalats ut i faktiska pengar.

– När ett beslut har fattats om att en företagare har rätt till stöd då måste ju de pengarna också sättas in på kontot, säger Frida Boklund, regionchef Företagarna.

Under veckan har en rad stödåtgärder presenterats i form av bland annat utökade möjligheter till korttidspermittering, höjt och förlängt omställningsstöd, tidigareläggning av sänkta arbetsgivaravgifter för unga och återinfört hyresstöd.

– De flesta är bra, åtminstone på pappret och det gäller nu att se till att de går att söka och att pengarna kommer ut så våra företagare kan fortsätta.

Hör Frida Boklund berätta i klippet vilken inverkan stöden till företagen har på ungdomsarbetslösheten och utmaningarna efter pandemin.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer