Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Legobyggande trollkarlen Stefan Eriksson, känd från Lego Masters, berättar i klippet om det legobygge som han är mest stolt över. Foto: SVT/Linda Mathillas

Miljontals legobitar togs till Jönköping: ”Så mäktigt”

Uppdaterad
Publicerad

Miljontals bitar med lego fyllde idag Racketcentrum i Jönköping när Klossfestivalen kom på besök. Och gammal som ung lockades av arrangemanget.

– Det är ju så mäktigt och nästan overkligt att folk är så duktiga på att bygga, säger besökaren Stefanie Lundström som var där med familjen.

Det är första gången som turnerande Klossfestivalen arrangeras i Jönköping men ska vi tro klossgeneralen och tillika projektledaren Fredrik Novak så är det inte sista gången.

– Vi har fått många förfrågningar att komma hit och det är den proffsigaste staden vi varit i. Vi vet redan nu att vi gärna kommer tillbaka, säger han.

Uppemot 4000 besökare väntas under dagen.

En av utställarna är Stefan Eriksson som gjort sig känd i tv-programmet Lego Masters.

Se mer från honom och andra utställare i klippet ovan. Bland annat världens största Pariserhjul byggt med tusentals legobitar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.