Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet förklarar Jon Hammarin Heinpalu (MP) varför han tror att partiet förlorade sin plats i regionfullmäktige. Foto: Gustaf Söderström/SVT

Miljöpartiet ramlar ur regionfullmäktige i länet

Uppdaterad
Publicerad

Miljöpartiet ser ut att ramla ur regionfullmäktige i Jönköpings län. Partiet har, när 93 procent av rösterna är räknade, 2,3 procent och hamnar därmed under treprocent-spärren.

– Det känns lite bitterljuvt, eftersom vi ändå gör ett ganska bra val på riksplanet, säger Jon Hammarin Heinpalu (MP), regionråd.

I klippet förklarar MP:s regionråd varför han tror att partiet tappat sina mandat i regionfullmäktige.

Val 2022 Jönköpings län

Miljöpartiet har haft tre mandat i regionfullmäktige under den senaste mandatperioden och har suttit i den styrande koalitionen tillsammans med Socialdemokraterna, Kristdemokraterna, Centerpartiet, Bevara Akutsjukhusen och Liberalerna. L som ser ut att sitta kvar i regionfullmäktige med 3,3 procent av rösterna.

Se det preliminära resultatet av regionvalet i Jönköping här.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2022 Jönköpings län

Mer i ämnet