Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Pär Holmgren (MP), EU-parlamentariker menar att EU-valet i juni är viktigt även för väljare i Jönköpings län. Foto: Gustaf Söderström/SVT

Miljöpartiets EU-topp drog igång valrörelsen i Nässjö

Uppdaterad
Publicerad

Pär Holmgren, EU-politiker för Miljöpartiet, vill att EU ska sätta höga mål när det gäller att minska utsläppen. Det var hans budskap till de lokala miljöpartisterna som hade årsstämma i Nässjö idag.

Under lördagen besökte EU-parlamentarikern Pär Holmgren Miljöpartiets årsstämma i Jönköpings län som ägde rum i Nässjö. Han gjorde det för att peppa igång medlemmarna inför EU-valrörelsen som närmar sig.

– Valrörelsen drar igång på allvar i slutet på april men det känns bra att åka runt redan nu och hålla utbildningar och diskutera vilka frågor vi ska satsa på inför valet, säger Pär Holmgren (MP), EU-parlamentariker.

EU-val 2024

Miljöpartiet har sedan förra EU-valet 2019 tre platser i EU-parlamentet, Under den gångna mandatperioden har Pär Holmgren, Alice Bah Kuhnke och Jakop Dalunde suttit på dem.

Miljöpartiet brukar få fler röster i EU-valet än i riksdagsvalet. I EU-valet 2014 fick partiet 15,4 procent av rösterna. 2019 fick man 11,5 procent.

– Vi har ett klimatnödläge just nu så jag ser det här valet som ett ödesval, säger Pär Holmgren.

I klippet: därför tycker Pär Holmgren att EU-valet är viktigt även för väljare i Jönköpings län.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

EU-val 2024

Mer i ämnet