Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet får du följa med Ilan De Basso och Melisa Alijeveska när de pratar EU-val med boende på Ekhagen i Jönköping. Foto: Emma Johansson/SVT

Här knackar Ilan De Basso dörr på Ekhagen

Uppdaterad
Publicerad

EU-parlamentarikern Ilan De Basso (S) från Jönköping knackade dörr på Ekhagen på söndagen. Målet är att få fler att rösta i EU-valet i juni.

Socialdemokraterna hade sin nationella valupptakt på söndagen och dörrar runtom i hela landet skulle knackas på. På plats på Ekhagen i Jönköping fanns EU-parlamentariker Ilan De Basso.

– Jag tror att vi kommer att möta människor som tycker att valet ligger långt bort i tiden eller som har dålig koll på det. Men att de allra flesta är nyfikna på vad vi har att förmedla, säger han.

Han är nummer sex på socialdemokraternas lista och i dagsläget har partiet fem mandat i parlamentet.

Hur ser du på risken att inte få behålla din stol?

– Den risken finns alltid, det är det som är spännande med valrörelsen att man inte vet utgången. Vi ska jobba nu för att fler ska rösta och då är jag övertygad om att vi får fler mandat än vi har nu.

Fram till valdagen planerar partiet att genomföra minst 8 293 samtal i dörren i Jönköpings län.

Följ med på dörrknackningen i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.