Polisen i Värnamo sätter in drönare efter alla skogsbränder i Gnosjö. Foto: Janerik Henriksson/TT

Misstänker anlagda skogsbränder – polisen sätter in drönare i Gnosjö

Publicerad

Efter flera bränder i Gnosjö den senaste tiden sätter nu Värnamopolisen in drönare i området. Polisen misstänker att bränderna är anlagda men har ingen misstänkt gärningsperson.

Polisen har fattat beslut om tillfällig kameraövervakning av ett område i södra Gnosjö. Det handlar om området runt Gårö och Bäckaskog. Beslutet gör det möjligt för polisen att bevaka området med drönare.

Orsaken är de fem skogsbränder som skett de senaste två veckorna i området. En anledning till att polisen misstänker att de är anlagda är att det inte skedde någon skogsbrand i området alls förra året, trots liknande väderförhållanden.

Komplement i jakten på en gärningsperson

”Ytterligare bränder riskerar att få stora konsekvenser och drönare är ett bra komplement till andra åtgärder vi genomför i Gnosjö”, skriver Johan Borg, polisen Värnamo, på polisens konto på Instagram.

Polisen ber också personer som rör sig i området att vara extra vaksamma om de ser någon med avvikande beteende.

I klippet nedan: polisen i Jönköping berättar hur de använder drönare i brottsbekämpningen.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Drönarpiloten och polisen Kim Jagenheim kommer nu oftare flyga med drönaren för att bekämpa brottslighet. Hör honom berätta i klippet. Foto: Fredrik Weibull/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.