En man fick föras till sjukhus efter en brand i ett förråd i Eksjö under morgonen. Polisen misstänker mannen för att ha anlagt branden. Foto: TT/Arkiv

Misstänks för mordbrand – man förd till sjukhus

Uppdaterad
Publicerad

En person är förd till sjukhus efter en brand i ett förråd i Eksjö under torsdagsmorgonen. Mannen misstänks för mordbrand.

Det var strax innan halv nio som det kom ett larm om brand i ett antal förråd i kvarteret Lunden i Eksjö. En man i 60-årsåldern som synts på brandplatsen hittades senare av ambulanspersonal i sin bostad i närheten och fick föras till sjukhus.

– Det verkar vara ganska allvarligt, han har omfattande brännskador och är nedsövd, berättar Thomas Agnevik som är presstalesperson på polisen och menar att de misstänker att det är samme man som har anlagt branden.

Senare under dagen skriver regionen på sin hemsida att mannen kommer att överflyttas till Linköpings Universitetssjukhus.

Ska hållas förhör

Räddningstjänsten håller fortfarande på att ventilera förråden men branden ska vara släckt och det finns ingen risk för spridning.

Platsen har spärrats av i väntan på en kriminalteknisk undersökning och förhör ska hållas med vittnen och även med den misstänkte mannen när han mår bättre.

Allvarligt skadad

Under fredagsmorgonen meddelar Linköpings Universitetssjukhus att mannen är allvarligt skadad, att tillståndet är stabilt och att mannen ligger på intensivvårdsavdelningen..

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.