Foto: Arkiv

Misstänkt biltjuv greps efter krock

Uppdaterad
Publicerad

En trafikolycka inträffade under torsdagseftermiddagen på Herkulesvägen i Jönköping, men bilisten som orsakat olyckan smet från platsen. När polisen inte långt efter lyckades stoppa honom visade det sig att bilen var stulen.

Polisen uppger att de fick samtalet om olyckan strax efter klockan 16. En förare berättade då att han blivit påkörd av en annan bil som sedan försvunnit.

Föraren kunde dock lämna uppgifter om både bilmodell och ett specifikt registreringsnummer.

Misstänkt för rattfylleri

Bara 40 minuter senare fick en polispatrull syn på bilen på Barnhemsgatan. Enligt polisen var den krockskadad i fronten och de tyckte mannen var påverkad. 

Han är nu misstänkt för rattfylleri eller drograttfylleri och smitning från trafikolycka. Efter en slagning i register upptäckte polisen även att bilen var stulen och mannen blev därför också misstänkt för tillgrepp av fortskaffningsmedel.

Polisen kan i nuläget inte svara på var bilen blivit stulen.

– Det var en utlandsregistrerad bil, säger Björn Öberg, polisens presstalesperson, men påpekar att det inte nödvändigtvis betyder att den blivit stulen utomlands.  

Är i 20-årsåldern

Mannen greps och togs med för provtagning. Enligt polisen är han i 20-årsåldern och hemmahörande i norra Sverige.

– Han har några domar på sig sedan tidigare, men det är ingen jätteallvarlig brottslighet, säger Björn Öberg.

Den andra bilisten som blivit påkörd ska ha klarat sig utan skador.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.