I klippet hör du Imre Andersson berätta om coronabedragarens försök att lura honom, och den oväntade vändningen när istället bedragaren blev blåst. Foto: TT/privat

Misstänkt coronabedragare försökte lura Imre Andersson

Uppdaterad
Publicerad

Imre Andersson från Jönköping säger att han kontaktades av en bedragare som uppgav sig arbeta med covid-19 smittspårning. Nu vill han varna andra.

– Han lät väldigt trevlig. Är man orolig för coronan och är lite äldre så kan man nog luras av honom, säger Imre Andersson.

En man ringde till honom häromdagen och sa att en person i Imres närhet testats positivt för covid-19, och att han kunde erbjuda hjälp för att testa så att inte även Imre smittats.

Corona Jönköping

– Han var nog ute efter mina kontouppgifter.

I klippet hör du Imre Andersson berätta mer om hur bedrägeriförsöket gick till och den kanske något oväntade vändningen när bedragaren istället blev lurad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona Jönköping

Mer i ämnet