Foto: Johan Nilsson/TT/arkiv

Misstänkt mordförsök i natt i Jönköping

Uppdaterad
Publicerad

Vid halv två tiden under natt mot lördag larmades polis till en bostad i Jönköpings kommun. På plats påträffades en allvarligt skadad man i 40-årsåldern. Polisen misstänker att han utsatts för ett mordförsök.

– Han har någon form av allvarliga sårskador. Men jag kan inte gå in på vad som orsakat dem, säger polisen presstalesperson Thomas Agnevik.

Polisen har påbörjat en utredning om försök till mord. I avvaktan på att den kriminaltekniska undersökningen ska bli klar är brottsplatsen säkrad och har spärrats av.

– Utredningsläget är gott, konstaterar Thomas Agnevik på polisen.

En man har gripits misstänkt för mordförsöket. Mannen var vid gripandet såpass berusad att polisen valt att låta honom nyktra till innan förhör hålls. Viss bevisning i form av beslagtagna föremål har tagits hand om av polisen.

– Vi har tagit hand om bevisföremål, ja, säger Thomas Agnevik.

Det misstänkta mordförsöket ska ha skett i samband med ett dryckeslag i den aktuella bostaden.

Det låter som det skulle har varit något slags fylleslag?

– Fylleslag är nog den rätta benämningen, säger Thomas Agnevik.

Vid 14 på lördagen uppgavs skadeläget vara stabilt, efter att inledningsvis ha varit allvarligt. Den misstänkte mannen är nu anhållen på sannolika skäl misstänkt för försök till mord alternativt grov misshandel.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.