Polisen larmades till bostaden i Tranås under natten till onsdag. Foto: Jan G Franzén

Misstänkt mordförsök i Tranås – kvinna anhållen

Uppdaterad
Publicerad

Polisen larmades under natten till onsdagen till en bostad i centrala Tranås. En man i 20-årsåldern skadades allvarligt och fick föras med ambulans till sjukhus. På eftermiddagen var han dock talbar och kunde förhöras. En kvinna i 40-årsåldern är anhållen – misstänkt för mordförsök.

Förundersökningsledare Klas Hellgren uppgav vid 16-tiden till SVT att den skadade mannen är talbar och kommer att förhöras under eftermiddagen och kvällen.

– Det kommer hållas en massa förhör – med den misstänkta kvinnan, målsägande och vittnen, säger Klas Hellgren, som är kammaråklagare.

Larmet kom tidig onsdagsmorgon

Polisen fick larmet 05.32 och flera patruller körde till platsen.

En skadad man hittades i bostaden. Den drabbade är en man i 20-årsåldern som ska vara allvarligt skadad.

– Han har någon typ av stick- eller sårskada, och det finns blod i lägenheten, så han har blivit utsatt för något vasst våld. Närmare än så vet vi inte i nuläget, säger polisens presstalesperson Thomas Agnevik.

Klockan 06.10 påträffade polisen en misstänkt kvinna i 40-årsåldern. Hon greps skäligen misstänkt för försök till mord, vilket är den lägre misstankegraden. Efter förhör höjdes misstanken och kvinnan anhölls klockan 13.05 på sannolika skäl misstänkt för försök till mord.

Kände varandra

Händelsen har inträffat inne i en lägenhet. Enligt polisen är det inget spaningsläge då den misstänkta personen är gripen.

– På något sätt känner de varandra, eftersom det hände inne i en lägenhet. Det hände inte utomhus, säger polisens presstalesperson Johnny Gustavsson.

Flera förhör väntar

Polisen har spärrat av den aktuella bostaden i väntan på en brottsplatsundersökning.

Man kommer också åka till sjukhuset för att om möjligt hålla förhör med den skadade personen. Polisen kommer också att höra andra personer som har anknytning till bostaden och platsen.

– Vi har inte kunnat höra mannen eftersom han opereras just nu. Händelsen inträffade i en bostad där en tredje person är skriven, och vi kommer att höra denna person med, säger Thomas Agnevik.

Händelsen rubriceras som försök till mord.

Inte från orten

Klas Hellgren uppger att den misstänkta kvinnan är från Västra Götaland, men fler detaljer angående utredningen vill han inte ge i nuläget.

– Vi får se hur utredningsläget ser ut under morgondagen, om den misstänka kvinnan ska häktas eller inte, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.