En 24-årig man häktades på torsdagen på sannolika skäl misstänkt för mord på Kjäll Gustafsson i Gislaved i december förra året. Foto: SVT

Misstänkt för mordet på Kjäll Gustafsson har häktats

Uppdaterad
Publicerad

Den 24-årige man som misstänks för mordet på Kjäll Gustafsson har på torsdagen häktats. SVTs reporter på plats berättar att mannen nekar – se klipp ovan

Den snart 24-åriga mannen som är hemmahörande i Kronobergs län greps i tisdags misstänks för mordet på Kjäll Gustafsson i Gislaved i december förra året.

Då åklagaren på torsdagen lade fram den bevisning man hittills har fått fram så beslutade Jönköpings tingsrätt att häkta honom på sannolika skäl misstänkt för mord.

Man död efter rånförsök i Gislaved

– Min klient förnekar brott och i dagsläget vill han inte uttala sig mer än så. Jag vill gärna ta del av ytterligare material och jag ska ha kontakt med åklagaren i morgon och se om vi kan få del av det, säger försvarsadvokat Mikael Halonen Carling.

Den misstänkte mannen har ett brottsregister sedan tidigare. Förra året dömdes han för ringa narkotikabrott och försök till främjande av flykt. Han har även ett pågående åtal om ringa narkotikabrott mot sig.

Åtal alternativt omhäktningsförhandling ska ske senast den 8 oktober.

Nedan berättar Kjäll Gustafssons bror, Stefan, om känslorna då han fick reda på att en person gripits misstänkt för mordet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Man död efter rånförsök i Gislaved

Mer i ämnet