Mjölk läckte ut vid lastbilskrock

Uppdaterad
Publicerad

Tre långtradare körde in i varandra på E4 söder om Jönköping. Efter olyckan fick räddningstjänsten sanera vägen från mejeriprodukter.

– En av lastbilarna som kolliderade hade mejeriprodukter i lasten och de har krossats i kollisionen och juice och mjölk har läckt ut, säger Jerker Sturedahl, befäl på räddningstjänsten i Jönköping.

En lastbil fick efter olyckan bärgas och en annan var i behov av däckbyte.

– Ingen person ska vara skadad. Vad som har hänt kan jag inte svara på än så länge men av någon anledning har de kört in i varandra, säger Bo Gunnarsson, vakthavande befäl vid polisregion Öst.

Bärgare kallades till olycksplatsen.

– Alla står på hjulen så de har bara tryckt ihop varandra i fronten. De ligger inte i diket utspridda men det blir ändå störning i trafiken, säger Gunnarsson.

Orsaken till olyckan var att en av lastbilarna fick punktering. Föraren tvingades bromsa kraftigt vilket innebar att lastbilarna som låg bakom inte hann reagera och körde in i det första fordonet. Det finns ingen misstanke om brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.