Polisen har ännu inte gripit någon misstänkt för ordet på en kvinna i Gnosjö i november. Nu tar man hjälp från NOA. Foto: SVT

Mordet i Gnosjö: Nu tar polisen hjälp av Riksmordsgruppen

Uppdaterad
Publicerad

Nu kopplas Polisens nationella operativa avdelning, NOA, in för att hjälpa till att lösa mordet på en kvinna som hittades död i ett skogsområde i Gnosjö i november. Polisen ber också om hjälp av allmänheten.

I mitten av november hittades en kvinna i 75-årsåldern död i Töllstorpsområdet i Gnosjö. Nu kopplas Riksmordsgruppen från NOA in för att hjälpa till att lösa mordet på kvinnan, vilket P4 Jönköping var först med att rapportera.

Utredarna vill också ha hjälp från personer som har rört sig i Töllstorpsområdet och längs med gångvägen från Åvikensskolan i riktning mot Olgas gränd mellan klockan 14-15 den 13 november.

Mordet i Gnosjö

”Viktigt att notera är att polisen vill komma i kontakt med alla som varit i området, oavsett om man sett något avvikande eller inte”, skriver polisen i ett pressmeddelande på fredagen.

Misstänkt man släpptes

Tidigt i utredningen misstänktes en man som också satt häktad, men som sen släpptes.

– Vi har utrett mannen intensivt men vi har inte tillräckligt med bevis vilket har försvagat misstankarna. Han är dock inte avförd från utredningen, sa åklagare Johan Stenberg till SVT när mannen släpptes i mitten av december.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se klipp från dagen efter kvinnan hittades i Gnosjö. Foto: Ellinor Rostedt/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordet i Gnosjö

Mer i ämnet