Advokat Erik Norman ifrågasatte rättsläkarens bedömning under torsdagens förhandlingar. Foto: SVT

Mordmisstänkt minns mer

Uppdaterad
Publicerad

Under gårdagens förhandlingar menade den misstänkte mördaren att han nu minns mer av vad som hände under morddagen då kvinnan knivhöggs till döds.

Under torsdagen fortsatte rättegången mot den 28-årige mannen som erkänt att han knivhuggit ihjäl en kvinna i 20-årsåldern på Rosenlund i Jönköping i slutet av maj.

– Jag har inte attackerat henne medvetet. Hon var en fin människa, säger den mordmisstänkte mannen under rättegången.

Rosenlundsmordet

Den 28-årige mannen uppger att han bad den avlidna kvinnan att lämna lägenheten flera gånger under morddagen. Han menar att han inte kom ihåg det tidigare.

– Men hon började gråta och jag släppte in henne igen, säger 28-åringen.

Beskrev skador

Under eftermiddagen hördes rättsläkaren via videolänk om hur kvinnan fick sina skador.

– Hon försökte skydda sig, säger läkaren som även uppger att han tror att kvinnan försökt greppa kniven.

– Hon har troligtvis varit liggande när hon fått merparten av skadorna, säger läkaren. Han bedömer att våldet varit kraftigt. Läkaren uppger att det hade varit ”oerhört svårt” för kirurger att rädda kvinnan.

Samtidigt som rättsläkaren beskriver skadorna på kvinnan lämnar några åhörare rättssalen.

Försökte skydda sig

Den mordmisstänkte mannens advokat Erik Norman ifrågasätte bedömningen att kvinnan mottagit skador liggande. Han ifrågasatte även om det gick att bedöma i vilken ordning knivhuggen skett.

– Det kan vara av intresse vilket som är det första hugget och det spelar in på hur lång en eventuell dödskamp är, säger Erik Norman som menar att 28-åringen gjort sig skyldig till dråp och inte mord.  

Men kammaråklagare Anders Brokelind menar att det inte har någon betydelse.

– Rättsläkaren uttalar sig om det och han ser en samlad skadebild där kvinnan krupit ihop och försökt skydda sig, säger han.  

Rättegången fortsätter på tisdag den 18 augusti.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Rosenlundsmordet

Mer i ämnet