Platsen spärrades av och polisens tekniker utförde en brottsplatsundersökning. Foto: Tobias Marbenius

Mordmisstänkta kvinnan släppt ur häktet

Uppdaterad
Publicerad

Den kvinna som misstänks ha mördat en man utanför Eksjö i början av november har nu släppts ur häktet. Förundersökningen pågår men enligt åklagaren har misstankarna mot kvinnan kraftigt försvagats.

– Hon är fortfarande misstänkt, men på den lägre graden så vi anser inte att hon behöver sitta frihetsberövad, säger Johan Stenberg, åklagare.

Det var för två veckor sedan som polis kallades till en bostad utanför Eksjö där två skadade personer befann sig. Enligt polisen hade en man i 40-årsåldern fått olika skador och hjärtstopp. På sjukhuset konstaterades han död.

Ingen annan misstänkt

Kvinnan, som är i samma ålder som mannen, fördes också till sjukhus med skador från ett vasst tillhygge, men häktades några dagar senare, på sannolika skäl misstänkt för mord.

– Vi har ingen annan misstänkt, men vi ska nu utreda klart. Det kan bli så att vi lägger ner ärendet, men vi har fortfarande saker kvar att göra, säger Johan Stenberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.