Moses Ogbu lämnar J-Södra

Publicerad

Anfallaren Moses Ogbu lämnar Jönköpings Södra för att åter spela med den allsvenska konkurrenten Sirius. J-Södra och Moses har i samförstånd valt att avsluta samarbetet.

– Vi har haft en löpande dialog med Moses sedan han kom tillbaks från lånet i Sirius, vi har kommit fram till en överenskommelse i samförstånd. Fotbollsmässigt känner vi och Moses att han inte får ut sin maximala potential hos oss. Moses är en bra ung man och spelare, vi önskar honom lycka till, säger J-Södras  tränare Jimmy Thelin i ett pressmeddelande.

Tillbaka till Uppsala

Moses Ogbu är alltså ännu en gång tillbaka i Sirius, den här gången med kontrakt för den kommande allsvenska säsongen.

– Vi letade efter en offensiv förstärkning och eftersom Moses var fri så var det ett självklart val för oss, säger assisterande tränaren Thomas Lagerlöf på Sirius hemsidan.

Läs också: Moses Ogbu lånas tillbaka för att ta Sirius till Allsvenskan och Moses Ogbu lämnar Sirius för Jönköpings Södra

Redan på måndagskvällen kliver Moses Ogbu på tåget mot Uppsala, för att kunna ansluta till träningen under morgondagen.

– Jag har längtat tillbaka till Sirius och Uppsala så det känns jättebra att vara på väg, säger Moses Ogbu.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.