SDU och MUF i Jönköpings län sitter i förhandlingar inför valet 2018. Enligt SDU ingår även andra partier i samtalen.

MUF-ordförande i Nässjö avgår

Uppdaterad
Publicerad

Emil Karlström kommer att lämna posten som ordförande för MUF i Nässjö, rapporterar Smålands Dagblad. Anledningen är att distriktsstyrelsen menar att deras förtroende för honom är skadat.

— Med ett skadat förtroende kan jag inte driva MUF vidare, säger Emil Karlström till tidningen.

Det var i början av juni som Emil Karlström hade överläggningar med Sylvester Niklasson och Pierre Ingesson från Sverigedemokraternas ungdomsförbund. I en intervju berättade de att de tittade på gemensamma förslag som skulle kunna få stöd från flera partier i regionfullmäktige.

Det har också funnits uppgifter om ett partiöverskridande nätverk som jobbade för en valplattform inför kommande val.

Men det här är inget som MUF-distriktet i Jönköpings län stöder och distriktsstyrelsens ordförande Jonas Ericson meddelade i Jönköpings-Posten att distriktsstyrelsens förtroende för Emil Karlström var skadat.

Det har nu alltså fått Karlström att avgå som MUF-ordförande i Nässjö.

— I och med att detta fått så stor spridning och att förtroendet för mig minskat blir det så att jag avgår, säger Emil Karlström till Smålands Dagblad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.