Mullsjö överklagar dom om Kärleksudden

Uppdaterad
Publicerad

Mullsjö kommun överklagar Förvaltningsrättens dom att köpet av Kärleksudden ogiltigförklarats.

Under ett extrainsatt kommunstyrelsesammanträde slog kommunen fast att de överklagar domen.

– De var inte riktigt överens i beslutet och vi känner att vi måste pröva det här, säger kommunstyrelsens ordförande Linda Danielsson (S) till Jönköpings-Posten.

14 miljoner kronor

Det var i september förra året som kommunfullmäktige i Mullsjö beslutade att köpa marken på Kärleksudden för 14 miljoner kronor.

Beslutet ifrågasattes av bland annat företrädare för Mullsjö Framtid, som menade att det överenskomna priset var oskäligt högt, och de överklagade beslutet till Förvaltningsrätten.

Dubbla marknadsvärdet

Enligt en värdering som Mullsjö Framtid lät göra så värderades marken bara till 6,8 miljoner, och kommunen hade med andra ord gått med på att betala mer än det dubbla marknadsvärdet.

Domen i Förvaltningsrätten gav Mullsjö Framtid rätt men eftersom ledamöterna inte var överens så överklagar kommunen nu domen. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.