Foto: SVT

Mullsjös kommunstyrelse beviljas ansvarsfrihet

Uppdaterad
Publicerad

Efter en lång debatt tog kommunfullmäktige i Mullsjö kommun på tisdagskvällen beslut om att bevilja kommunstyrelsen ansvarsfrihet. Revisorna hade kritiserat kommunledningen med anledningen av att kommunen kommun dragits med dålig ekonomi och en bristande styrning, enligt revisionsrapporten av 2019 års bokslut.

Revisorerna ansåg att styrelsen i Mullsjö kommun inte uppfyllt lagkrav om en budget i balans och att det funnits brister i styrning och kontroll av kommunens verksamhet, man ville därför inte ge styrelsen ansvarsfrihet. Men efter en lång debatt och omröstning beviljades kommunledningen ansvarsfrihet med röstsiffrorna 18-10, en ledamot avstod från att rösta.

I våras ansåg kommunrevisorerna att kommunstyrelsen i Mullsjö inte borde beviljas ansvarsfrihet för år 2019, detta på grund av att Mullsjö kommun misskött ekonomin.

– Vi är självklart ödmjuka inför den kritik som har kommit. Det har ju inte varit någon hemlighet de senaste åren att vi har ett tufft ekonomiskt läge, så vi delar i flera avseenden deras uppfattning, sade kommunstyrelsens ordförande Linda Danielsson (S) tidigare till SVT.

Danielsson sade innan gårdagens omröstning att kommunstyrelsen skulle avgå om man inte hade fått ansvarsfrihet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.