Veronica Maggio är en av artisterna som kommer till Jönköping i sommar. Bilden är från en tidigare konsert i Stockholm Foto: Claudio Bresciani / TT

Musikfestival på Elmiafältet i Jönköping i sommar

Uppdaterad
Publicerad

Jönköping får en ny musikfestival på försommaren. Under två dagar ska ett tiotal artister uppträda på Elmiafältet. Det avslöjades på fredagen.

Konceptet bakom Thunderfield, som festivalen heter, kommer från Karlshamn i Blekinge, där den hölls under namnet One Wknd Only. Nu expanderar man till Jönköping.

Under helgen 31 maj–1 juni kommer ett stort antal konserter och andra aktiviteter arrangeras på de stora fälten intill Vättern.

– Det är fantastiskt roligt att vi kan stoltsera med en festival i den här kalibern i Jönköping. Jag vet att startfältet framför allt kommer att dra publik i åldrarna 18–30 år och att festivalen äger rum i maj månad ger studenterna ett perfekt tillfälle att fira in sommarlovet på, säger Caroline Törnblad, på Destination Jönköping i ett pressmeddelande.

Först ut att offentliggöras är artisterna Veronica Maggio, Norlie & KKV och Roc Boyz.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.