Laget har det högsta vinstrekordet vad gäller grundserievinster under en säsong och med detta lyckades de få utmärkelsen Årets Lyft i SBL Herr. Foto: TT

Nässjö Basket får utmärkelsen Årets Lyft

Uppdaterad
Publicerad

Nu får Nässjö Baskets herrar utmärkelsen Årets Lyft efter succésäsongen 2020-2021 då laget slutade sexa i grundserien och sedan avancerade till semifinal i SM-slutspelet där Norrköping blev för svåra.

När Nässjö Basket slog ut regerande mästarna Borås Basket i kvartsfinalen, avancerade de till semifinal för första gången i föreningens historia. Laget slog också klubbrekord när det gäller grundserievinster.

Motiveringen till utmärkelsen Årets lyft lyder bland annat: ”I år har laget överraskat alla utom sig själva och tagit sig till semifinal. Inga stora ord. Inga PR-stunts. Bara hårt arbete och en genuin kärlek till basketen och bygden”.

Nässjös stolthet

Nässjö Basket har spelat i den högsta serien i nio år. De har tagit sig till kvartsfinal sju gånger. Efter att ha kvitterat i semifinalserien mot Norrköping Dolphins, var flera Nässjöbor som SVT Nyheter träffade stolta.

Utmärkelsen Årets Lyft delas ut av Svenska Basketbollförbundet.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.