På söndag hoppas Rade Mladenovic som är ordförande i Nässjö basket att föreningen tar sig till semifinal för första gången i kubbens historia. Foto: Fredrik Weibull SVT/ Bildbyrån

Nässjö Basket kan skriva historia – aldrig tidigare spelat semifinal

Publicerad

På söndag spelar Nässjö Basket den femte och direkt avgörande matchen i kvartsfinalen mot Borås. Vinner de tar de sig till semifinal för första gången.

– Vi vill skriva historia och ta oss till semifinal, det finns inget annat för oss, säger Rade Mladenovic ordförande i Nässjö Basket.

Nässjö Basket har spelat i högsta serien sedan 2012. Sju gånger har de tagit sig till kvartsfinal, men aldrig till semifinal. Nu på söndag spelar de den femte och helt avgörande matchen i kvartsfinalen mot Borås som är regerande svenska mästare.

-  Det står 2-2 i matcher och kan vi göra en bra match och spela bra försvar så har vi alla chanser att vinna, säger Rade Mladenovic.

Matchserien har varit tuff och jämn. Borås vann den första matchen, sedan vann Nässjö två i rad och kunde ha avgjort redan på torsdagen. Men Borås vann och därmed står det 2-2 i matcher.

Haft mycket respekt för Borås

– Vi har nog haft lite mycket respekt för Borås med tanke på att de vann förra året. Men när vi vann den andra matchen så försvann det. Det som talar för oss nu är vår vilja att verkligen gå till semifinal, säger han.

Matchen börjar 13:04 på söndag och du kan se den här.

I klippet ovan hör du Rade Mladenovic berätta mer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.