Keenan Gumbs och hans Nässjö kopplade greppet om en semifinalplats. Foto: Bildbyrån.

Matchboll till Nässjö efter superperiod

Nässjö tog ledningen i kvartsfinalserien med 2-1 i matcher mot Borås efter ett jätteryck i den andra perioden.

Hemmalaget vann perioden med över 30 poäng och kunde sedan hålla undan till seger.

– Vi gör ett bra jobb i den andra perioden och det är lätt att spela när man har momentum, säger Nässjös tränare Joakim Kjällman till SBL Play.

I kvällens kvartsfinalmöte mellan Nässjö och Borås imponerade hemmalaget.

Matchen var till en början jämn men i den andra perioden stod Nässjö för ett jätteryck. De vann den andra perioden med hela 31 poäng och ställningen i halvtid var 54-21.

– Vi går bort oss helt i defensiven, det här är helt oacceptabel, sade Borås William Gutenius i halvtid till SBL Play.

I den andra halvleken kom Borås närmare och de vann de avslutande perioderna. Men hemmalaget höll undan, främst tack vare duon Keenan Gumbs och Dartaye Ruffin som tillsammans stod för 38 poäng.

Borås putsade till siffrorna något men förlorade till slut med 92-68.

– Vi gör ett bra jobb i den andra perioden och det är lätt att spela när man har momentum, säger Nässjös tränare Joakim Kjällman till SBL Play efter matchen.

Nässjö leder nu matchserien med 2-1 i matcher och kan nu avgöra matchserien på hemmaplan den 29:e april.

Jämn norrlandsduell

Norrlandsduellen mellan Jämtland och Luleå var jämn och lagen dominerade varsin period i den första halvleken.

Luleå spelade i högt tempo och fick till en början matchen dit de ville med sitt aggressiva anfallsspel. Men Jämtland kom tillbaka, främst genom Aleksa Solevic som satte ett par viktiga tvåpoängare. Ställningen i halvtid var 44-43 till hemmalaget.

– Vi var slarviga i början men vi plockade upp det, sade Jämtlands Pierre Hampton till SBL Play.

Inför den avslutande perioden stod matchen och vägde med ställningen 68-66 på resultattavlan.

Lagen följde varandra hela vägen in i slutet. Med 26 sekunder kvar var ställningen 90-88 och Jämtland hade chansen att punktera matchen, men de missade båda sina straffkast. Luleå vände och satte en snabb tvåpoängare till 90-90. Jämtland fick det sista anfallet och då klev Aleksa Solevic fram och satte den avgörande tvåpoängaren precis när slutsignalen gick.

Jämtland leder nu matchserien med 2-1 och kan avgöra matchserien på torsdag.

ARKIV: Hela reportaget med Mikko Riipinen (20 april)