Nu är hälften av länsborna vaccinerade mot covid-19

Uppdaterad
Publicerad

Vaccinationerna av länsborna rullar på i rask takt och under onsdagen kunde regionen rapportera att nära hälften av länsborna över 18 år och 90 procent av de över 60 år nu har fått sin första spruta.

Samtidigt som det är glädjande siffror vad gäller vaccinationerna lyfter regionen ett varnande finger inför det kommande studentfirandet.

– Förra året fick vi en dramatisk ökning av antalet nya fall, veckorna efter studenten. Även om nu nästan hälften av alla över 18 år har fått sin första dos vaccin, är det fortfarande lika många som inte är vaccinerade. Det innebär att det finns en risk att smittspridningen ökar igen om vi inte följer rekommendationerna, skriver regionen i ett pressmeddelande.

Regionen har från och med onsdagen lämnat stabsläget och återgått till normalläge. Det innebär att de beslut som har med pandemin att göra, hanteras i ordinarie ledningsstruktur. De restriktioner som gäller i Region Jönköpings läns verksamheter, till exempel besöksrestriktioner, fortsätter dock att gälla.
 

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Vaccinering. Foto: Håkan Claesson, SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Corona Jönköping

Mer i ämnet