Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Nu är Slottsbron i Jönköping klar – efter två år Foto: SVT/Linda Mathillas

Nu är Slottsbron i Jönköping klar – efter två år

Publicerad

Det har tagit betydligt längre tid, och blivit dyrare än beräknat. Men nu är arbetet med att bygga om Slottsbron i Jönköping klart, och inom några dagar ska den öppnas för trafik igen.

Slottsbron är en flaskhals i Jönköping, och under de två år som ombygganden har tagit har all biltrafik varit stoppad och bussarna har fått krångla sig fram över den enda fil som hållits öppen. Men nu är alltså arbetet klart, och så fort betongen härdat ordentligt kommer all trafik släppas på igen.

– Vi följer utvecklingen av härdningstiden dag för dag och hoppas kunna öppna bron inom kort, säger Stefan Holst  som är projektledare på Jönköpings kommun.

Vad känner du när arbetet nu äntligen är klart?

– Det är jätteskönt!

Fördubblad kostnad

Bron var i betydligt sämre skick än väntat och kostnaderna har blivit betydligt högre än budgeterat.

Inom några dagar ska alltså privatbilar kunna åka över Slottsbron igen, vilket kommer minska trycket på andra gator i  den ansträngda trafiksituationen i centrala Jönköping.

Även för Länstrafiken är beskedet välkommet, med över 1 500 bussturer som passerar platsen varje dag.

– Det är befriande. Vi har väntat länge. Det har ju varit en väldigt stökig plats, säger David Lundberg, trafikutvecklare på Länstrafiken i Jönköping.

Hör honom berätta om varför det varit stökigt i trafiken i klippet ovan

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer