Foto: SVT/Pressbild/TT

Nu börjar Nordens största Fortnite-tävling – i Jönköping

Uppdaterad
Publicerad

Idag börjar den första deltävlingen i Dreamhack Winters stora Fortnite-turnering på Elmia. De hundra bästa spelarna kommer att slåss om 2,4 miljoner kronor i den stora finalen på söndag.

På Dreamhack Winter som just nu äger rum i Jönköping kommer flera olika tävlingar att ta plats. Spelare kommer att tävla om pengar i turneringar i dataspel som Counter-Strike, Super Smash Bros och Fortnite.

Battle royale- spelet Fortnite blev på kort tid ett populärt spel i hela världen och har omkring 250 miljoner registrerade spelare, enligt dataspelsnyhetssajten Gamesradar.

Så går tävlingen till

Under fredagen kommer Fortnite-spelarna att tävla i tre olika grupper, samtliga tävlingsgrupper är en del av den första deltävlingen. Därefter går tvåhundra spelare vidare till en andra tävling som spelas på lördag, då kommer de kämpa om vilka hundra spelare som går vidare till den stora finalen som hålls på söndag.  

Den spelare som kommer på förstaplats kommer vinner närmare 300 000 kronor. Men alla de hundra bästa spelarna kommer att vinna prispengar.

Herre på täppan

Fortnite går ut på att den sista spelaren som överlever på en liten ö vinner, ett spel som handlar om att bli herre på täppan. Vapen och andra hjälpmedel gör det möjligt för en spelare att döda en annan eller att hålla sig undan och undvika att bli dödad.

Nu skriver Dreamhack historia genom att anordna en turnering i Fortnite med närmare 2,4 miljoner kronor i Jönköping.

Aran är en av alla de som är på plats på Elmia i helgen. Så ska han klara 80 timmars gaming.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.