Åklagare Adam Rullman säger att de misstänkta nu kommer att få ta del av utredningen. Foto: SVT

Utredningen kring Tove i Vetlandas död i slutfasen

Uppdaterad
Publicerad

De två unga kvinnor som sedan i mitten av oktober suttit häktade för mord på 21-åriga Tove från Vetlanda begärs häktade i ytterligare tre veckor. Samtidigt får de nu under veckan ta del av polisens utredning och de bevis som polisen och åklagaren har mot dem.

Det har gått fyra månader sedan de två unga kvinnorna, 18 och 20 år gamla, anhölls och häktades misstänkta för inblandning i 21-åriga Toves försvinnande. I dag begärde kammaråklagare Adam Rullman att de häktas ytterligare tre veckor, innan åtal kan väckas. Båda kvinnorna har gått med på den förlängda åtalstiden.  

Enligt Adam Rullman kommer utredningen att lämnas till försvaret och de misstänkta under veckan. Åtal väntas nu komma senast den 17 mars.

Försvunna Tove i Vetlanda hittad död

Får ta del av bevisen

– Det blir minst fjorton dagars delgivningstid, skriver Adam Rullman i ett mejl till SVT Nyheter Jönköping.

Fortfarande väntas svar på Rättsmedicinalverket, men i övrigt är nu utredningen klar. Det innebär att de två kvinnorna och deras försvarare nu får ta del av bevisen mot dem.

Den äldre av kvinnorna har medgett att hon misshandlat Tove så hon dog, medan den yngre endast medgett att hon varit med och flyttat den döda kroppen från lägenheten där Tove dog till skogen där hon senare hittades.

I klippet hör du 18-åringens försvarsadvokat:

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Polisens tekniker på platsen utanför Vetlanda där den försvunna 21-åriga kvinnan från Vetlanda hittades död. Foto: Adam Ihse/TT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Försvunna Tove i Vetlanda hittad död

Mer i ämnet