Foto: SVT/Privat

Stort deltagartapp när Ironman gör comeback i Jönköping: ”Känns overkligt”

Uppdaterad
Publicerad

Under lördagen avgörs Ironman i Jönköping för första gången sedan innan pandemin. Det är femte året som tävlingen avgörs i Jönköping, men den här gången i en reducerad skala.

Klockan 8 på lördagsmorgonen går första starten av årets Ironman i Jönköping. Det blir den första Ironman-tävlingen som avgörs i Sverige efter pandemin. Arrangörerna är lättade och glada över att tävlingen kan komma igång igen.

– Det känns overkligt att det faktiskt ska bli av nu efter ett långt avbrott på grund av pandemin, vi har längtat, säger Magnus Nyberg, Race Director Ironman Jönköping.

Halverat antal deltagare

I år har antalet deltagare halverats med anledning av pandemin. Även barnloppet Ironkids och de start- och slutevenemang som brukar arrangeras i kulturhuset Spira är inställda i år.

– Vi har 1200 anmälda deltagare i år, jämfört med 2500 deltagare i vanliga fall. Det känns ändå som ett bra antal med tanke på den rådande situationen, säger Magnus Nyberg.

Ironman Jönköping

Start: Lördag 18 september klockan 8-8.30

1.9 kilometer simning – en-varvsbana i Munksjön

90 kilometer cykling – en-varvsbana runtom i Jönköping

21 kilometer löpning – tre-varvsbana i centrala Jönköping

1200 deltagare – ca. 600 arrangörer

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.